keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Muotoilupääkaupunki

Ovat valinneet Helsingin maailman designpääkaupungiksi 2012. Keskeneräisyys-, korjaustyö-, haistattelu-, liikennesekasotku- ja pulunjätöspääkaupungin titteleistä ei ole päätetty vielä, mutta onhan se nyt yhtä selvä kuin korsolainen juoppo, että itse tsaarin pääkaupungiksemme armoittama Itämeren helmi tulisi nämäkin pystit pokkaamaan. Kyllä meidän ei-pääkaupunkilaisten tulee olla nyt kiitollisia, kun olemme saaneet pääkaupungiksemme tällaisen maailman silmäterän ja kansainvälisten trendien mekan, jota kohti maailman arkkitehtuuri-, muoti- ja muumifanipiirit kumartavat niin, että otsansa ovat mustelmilla.

Puhumattakaan siitä, että designkilpailun toinen finalisti oli Alankomaiden Eindhoven. Mitähän sielläkin on, muuta kuin PSV-niminen jalkapallojoukkue? Varmaankaan sieltä ei löydetty ihan niin monta rakennusta, johon ei normaalikokoinen ihminen mahdu sisään ja jonka vessat etenkin ovat ahtaita kuin entisten sosialistimaiden vankiloiden kopit.

Varmaankaan Eindhovenissa ei ole ihan yhtä monta ah-sitä-todellista-huippudesingniä edustavaa loskaista maanantaiaamua, jona lahkeet kastuvat ohi ajavan rikkinäispakoputkisen 80-luvun Corollan heittämästä ravasta sen jälkeen, kun lähiöpubin portailta herännyt spurgu on niihin kussut.

Että ottakaapa, eindhovenilaiset, helsinkiläisistä oppia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti